info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Sieraden (0)

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Wat is de goudprijs voor uw ketting

Gouden ketting verkopen, bereken onze bieding online!
Wat is de goudprijs voor uw ketting

Bereken vrijblijvend en zonder verplichting via onderstaande tool het bedrag die wij bereid zijn om voor uw gouden ketting te betalen.

€ 1,00
Prijs per stuk

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Offerte

Gouden ketting verkopen

Gouden ketting verkopen, bekijk de diverse type kettingen waarin wij veel interesse hebben. Naar het ene type is meer vraag dan naar het andere model, dit resulteert dan ook in een hogere bieding op uw gouden sieraad. Bereken de bieding online om de verschillen te vergelijken. Zo kung u rustig kijken en vergelijken welke waarde uw kettingen hebben.

Als u een gouden ketting wilt verkopen, zijn er verschillende opties om dit te doen. Een mogelijkheid is om naar een juwelier te gaan en te vragen of ze geïnteresseerd zijn in het kopen van de armband. U kunt ook proberen om de armband te verkopen via een online platform zoals eBay of een gespecialiseerde website voor het verkopen van sieraden. Het is ook een goed idee om na te gaan of er in jouw omgeving een rommelmarkt of vlooienmarkt gepland staat waar je de armband kunt verkopen. Om de beste prijs te krijgen voor je armband, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze in goede staat verkeert en dat je een realistische prijs vraagt. Als je twijfelt over de waarde van de armband, kun je altijd advies vragen aan een professionele juwelier.

Bij ons berekent u online de prijs welke wij voor uw gouden ketting bieden. Doordat u goed kijkt en vergelijkt overtuigt u u zelf waar u het beste terecht kunt voor de verkoop van uw gouden armband.

Beoordeling van uw ketting

Bij het uitbrengen van onze bieding houden we rekening met diverse aspecten:

 • Goud gehalte (karaat), bijvoorbeeld
  • 14 karaat gouden ketting
  • 18 karaat gouden ketting
 • Type
  • Bij de waarde beoordeling houden we rekening met het type schakel. Onderaan de pagina hebben wij de diverse schakels weergegeven.
 • Gewicht
  • Bij sieraden die we nog kunnen verkopen als sieraad gaan we uit van het totale gewicht van de ketting. Bij te slopen exemplaren gaan we uit van het gewicht.
 • Keurmerk
  • Ook sieraden zonder keurmerk kopen wij. Wij stellen dan zelf het gehalte vast. Sieraden die we weer gaan verkopen laten we na aankoop extern keuren om het wettelijke keurmerk te verkrijgen. Zonder keurmerk mogen wij een sieraad niet verkopen.
 • Onderhoudsstaat
  • Aan de hand van de onderhoudsstaat beslissen wij of de ketting nog door ons te verkopen is of dat we deze laten omsmelten. 

Anker ketting

De anker ketting is het meest bekend. Kenmerkent zijn de eenvoudige ovale of ronde schakels. De schakels sluiten elkaar om en om aan.
Graag kopen wij gouden Anker kettingen

Gevlochten ketting

De gevlochten ketting kenmerkt zich doordat het eruit ziet als een vlecht
Graag kopen wij gouden gevlochten kettingen

Figaro ketting

De figaro ketting kenmerkt zich doordat er tussen iedere één tot vijf schakels een verbindingsschakel zit.

Graag kopen wij gouden gouden Figaro kettingen

Gourmet ketting

Bij een gourmet ketting zijn de ronde of ovale schakels gedraaid en meestal vlak waardoor de schakels plat in elkaar overvloeien.

Graag kopen wij gouden gouden Gourmet kettingen

Koningsketting

Bij de koningsketting zijn de schakels in paren verticaal en horizontaal met elkaar verbonden. Het ontwerp is complex.
Graag kopen wij gouden gouden Koningskettingen

Jasseron ketting

Bij de jasseron ketting staan alle schakels 90 graden ten opzichte van de vorige geplaatst. 

Graag kopen wij gouden gouden Jasseron kettingen

Koord ketting

Een koord ketting bestaat uit kleine schakels die in elkaar verweven zijn en vervolgens in 2 strengen om elkaar zijn gevlochten.

Graag kopen wij gouden gouden Koord kettingen

Omega ketting


Bij de omega ketting bestaan de schakels uit kleine afzonderlijke platen die naast elkaar liggen. Hij is wat breder en niet volledig rond maar halfrond of vlak.

Graag kopen wij gouden gouden Omega kettingen

Valkoog ketting

De valkoog ketting kenmerkt zich door platte ronde schakels.
Graag kopen wij gouden gouden Valkoog kettingen

Spang/slangen Collier 

Bij de spang/slangen Collier bestaat de ketting uit gladde ronde platen of ringen. Deze hebben een lichte buiging en dicht met elkaar verbonden zodat een flexibele buis wordt gevormd. Door het licht zigzag effect lijkt hij op een slang.

Graag kopen wij gouden gouden spang/slangen Colliers

Venetiaanse ketting

De venetiaanse ketting kenmerkt zich door het geometrische en klassieke uitstraling. De plaatjes worden tot vierkante kubus schakels gevormd.

Graag kopen wij gouden gouden Venetiaanse kettingen

Vossenstaart ketting

De vossenstaart ketting heeft een lus schakel. De ketting bestaat uit twee rijen die uit schuine ovale schakels bestaan. De schakels zijn door middel van een reeks platte ringen verbonden. Door de gevlochten of geweven uitstraling geeft dit het uiterlijk van een vossenstaart.

Graag kopen wij gouden gouden Vossenstaart kettingen

Keurmerktekens goud

Een keurmerkteken is een stempel dat in het sieraad staat die het goud of zilver gehalte waarborgen. In Nederland is het verplicht om een gouden of zilveren sieraad een keurmerk te geven. Onderstaand ziet u de officiële keurtekens van 14, 18, 20 en 22 karaat goud. De tekens zijn door de EWN (Edelmetaal Waarborg Nederland) gewaarborgd.

Keurtekens goud

Heeft uw sieraad geen keurmerk? Dat is mogelijk doordat het sieraad niet officieel gekeurd is, het niet in Nederland is aangekocht of omdat het versleten is. Wij kunnen het goudgehalte testen om dit te achterhalen. Een keurteken is niet verplicht voor het opsturen van uw gouden sieraden.

Karaat goud

Karaat is een veelvoorkomende term bij gouden sieraden. De term karaat geeft aan hoeveel goud er in het sieraad is verwerkt. 14 karaat betekent dat het sieraad uit 58,5% aan puur goud. Een gouden sieraad van 14 karaat heeft het kenmerk 585. Dit verwijst naar het percentage puur goud in het sieraad. Gouden sieraden bestaan dus niet voor 100% uit puur goud. De reden hiervoor is dat puur goud te kwetsbaar en/of te zwak is om er een sieraad van te maken. Om deze reden wordt het goud gemengd met andere materialen (koper zilver) zodat het sterker wordt.

Hoe gaat het in zijn werk?

Online berekent u zelf het bedrag die wij bereid zijn om voor uw gouden ketting te bieden. Kunt u zich in onze offerte vinden, dan stuurt u ons de gouden ketting aangetekend toe. Vergeet niet (een kopie van) het offerte formulier bij te voegen. Wanneer wij deze hebben ontvangen gaan wij na of de specificaties overeenkomen met hetgeen dat u heeft doorgevoerd. Stemt dit overeen dan maken wij het bedrag direct over op het door u opgegeven bankrekeningnummer. Zijn er afwijkingen geconstateerd? Dan ontvangt u een hernieuwde offerte. Indien u niet akkoord gaat versturen wij u de gouden hanger aangetekend naar u terug. Wilt u meer informatie? Klik dan hier

Vindt u het makkelijker om uw gouden sieraden naar ons toe te sturen zonder online de specificaties hiervan in te vullen? Dat mag natuurlijk ook. Zorg er dan wel even voor dat u de gouden sieraden aangetekend verstuurd en uw gegevens bijvoegd zodat wij contact met u op kunnen nemen.
U mag natuurlijk ook altijd een afspraak maken om langs te komen.

Gouden sieraden verkopen

Door een efficiënte organisatie kunnen wij u doorgaans de best marktwaardige prijs bieden op gouden sieraden. Sloopgoud kopen wij ook, maar hier gaat niet onze prioriteit naar uit. Sieraden die stuk zijn behandelen we als "sloopgoud". Digitaal opsporingsregister Om heling tegen te gaan voeren wij elke transactie door in het centrale opsporingsregister van de politie. Voor verdere informatie verwijzen wij u door naar de informatie pagina van de politie www.stopheling.nl.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via info@wijkopengoudensieraden.nl of +31 (0)6 22 372 290 (WhatsApp mag ook)